Meteen naar de inhoud

Cursus WordPress voor beginners

Wat ga je leren?

In de cursus WordPress voor beginners leer je alle basisprincipes om zelf een complete website te maken met de WordPress-installatie:

Nu van € 99,- voor maar € 69,-

Inclusief certificaat én handig naslagwerk.
In de cursus WordPress voor beginners leer je alle basisprincipes om zelf een complete website te maken.
5/5
Echt heel leuk deze cursus. De stof wordt duidelijk en enthousiasmerend gebracht! Het naslagwerk is ideaal.
Logo Code & Content Academy
Rona
Cursist
5/5
Erg leuk om te doen. Alles wordt stap voor stap duidelijk uitgelegd. Een aanrader voor iedereen die wil starten met WordPress!
Logo Code & Content Academy
Carla
Cursist
5/5
Overzichtelijke leeromgeving met duidelijke uitleg per onderdeel. Erg handig voor het snel leren werken met WordPress!​
Logo Code & Content Academy
Micaela
Cursist

Alles over de cursus WordPress voor beginners:

Wie?

De cursus is geschikt voor zowel ondernemers, als hobbyisten! Voor deze cursus is geen programmeer- of basiskennis nodig.

Wat?

Tijdens de cursus leer je de belangrijkste basisprincipes van WordPress, bouw je jouw eigen website en hierna weet je hoe je jouw site live kunt zetten.

Waar?

Je volgt de cursus vanachter jouw eigen computer. Je hebt zelf geen microfoon of camera nodig. Wel internet!

Wanneer?

Wanneer het jou uitkomt. Je kunt de cursus op ieder moment starten, pauzeren en terugkijken. Terugkijken kan zes maanden lang.

Waarom?

Deze cursus bespaart je enorm veel tijd aan online uitzoekwerk en irrelevante technische termen. Daarnaast leer je nu ook gelijk alles goed toepassen! Win-win!

Hoe?

In jouw inlogomgeving wordt de informatie aan de hand van tekst, video's, afbeeldingen en quizes overzichterlijk gepresenteerd door Stefani.

Bespaar tijd & uitzoekwerk!

Deze cursus bespaart jou een hoop tijd aan online uitzoekwerk en irrelevante technische termen! Hierna begrijp je de basisprincipes van WordPress en kun je direct een eigen WordPress-website bouwen en online zetten.
Nu € 69,-

Gratis tip!

Download alvast gratis onze handleiding WordPress voor beginners. In de cursus gaan we uitgebreid in op alle onderdelen en aan het eind van de cursus ontvang je een uitgebreid naslagwerk bomvol tips & tricks uit de cursus.

"Loop je vast of heb je vragen tijdens de cursus? Stuur ons een bericht en we reageren snel zodat jij weer vol vertrouwen verder kan met de cursus."
Stefani
Stefani Romani
Profiteer van ons kleinschalige bedrijf dat we vanuit onze passie runnen!

Veelgestelde vragen

WordPress is het meest gebruikte Content Management Systeem (CMS) ter wereld, maar liefst 40% van alle websites op het internet maakt er gebruik van! Je kunt er op een gebruikersvriendelijke manier je eigen website, webshop of blog mee bouwen en onderhouden, zonder dat je daar programmeerkennis voor nodig hebt. En daarnaast: het is gratis!

Met wereldwijd 75 miljoen WordPress-websites, kun je je voorstellen dat het bijna voor iedereen een geschikt systeem is. Als je twijfelt of WordPress voor jou de juiste manier is om een site mee te bouwen, dan is het antwoord: ja dat is het. Tenzij je zéér specifieke technische wensen hebt, een enorm grote webshop wilt opzetten of graag zelf wilt programmeren. 

Gemiddeld doen cursisten 8 uur over de cursus, het hangt er ook vanaf hoeveel content je al direct toevoegt aan je site. Je kunt op ieder moment starten, pauzeren en terugkijken. 

Ja, de cursus is niet live. Je kunt de cursus op ieder moment starten, pauzeren en terugkijken. Terugkijken kan tot zes maanden na aanschaf. Daarnaast ontvang je een handig naslagwerk bij de cursus.

Een computer met internet. In het begin van de cursus wordt uitgelegd hoe je een WordPress-installatie kunt verkrijgen om mee te werken.

Al het cursusmateriaal kun je tot zes maanden na aanschaf inzien. Het naslagwerk krijg je bij de cursus en kun je altijd inzien.

Het is wellicht verwarrend, maar wordpress.com gebruikt geen standaard WordPress-installatie, maar een sterk aangepaste versie die je zelf maar beperkt kunt configureren. Uiteraard komen de basisprincipes overeen, maar de cursus is het best te volgen met een eigen standaard WordPress-installatie, zoals je die bij vrijwel alle hostingpartijen krijgt. Daarmee heb je de volledige vrijheid om je site in te richten zoals jij dat wilt.

WordPress.com is een commercieel bedrijf wat een sterk aangepaste versie van WordPress aanbiedt die er wat anders uitziet dan een standaard WordPress-installatie zoals je die bij vrijwel elke hostingpartij kunt krijgen. Uiteraard komen de basisprincipes overeen, maar wij vinden dat deze omgeving wat complexer overkomt voor beginners. Ook biedt het je minder mogelijkheden om je site precies aan te passen zoals jij wilt, wat nou juist de kracht is van WordPress. Daarom spitst deze cursus zich toe op een standaard WordPress-installatie.

De officiële website van WordPress is overigens wordpress.org.

Het korte antwoord is: nee. WordPress installeren en gebruiken is namelijk gratis (yes!), maar voor een live website heb je wel een hostingpakket en domeinnaam nodig en díe kosten wel geld. Als je (nog) geen live website wilt of veilig wilt oefenen zonder dat je probeersels door iedereen te zien zijn, dan kunt je werken met een WordPress-installatie op je eigen computer. In de cursus wordt uitgelegd hoe je die kunt opzetten. Een alternatief is om te werken met WordPress.com in plaats van een standaard WordPress-installatie. Hier zijn geen kosten aan verbonden, maar dit sluit minder goed aan bij het cursusmateriaal.

We maken gebruik van een standaard WordPress-installatie zoals je die kunt krijgen bij vrijwel alle hostingpartijen en proberen de cursus altijd actueel te houden met de laatste versie van WordPress. We houden continue in de gaten of er nieuwe mogelijkheden en veranderingen worden doorgevoerd en passen de cursus hier zo snel mogelijk op aan.

Twijfel je of de cursus voor jou geschikt is of heb je nog een andere vraag? Neem contact met ons op!